Εντοπίστηκε οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων στα Πατήσια

Updated: Dec 12, 2019

Το εργαστήριο διατηρούσαν δύο συλληφθέντες Καμερουνέζοι δράστες της «Νιγηριανής απάτης» που έγινε σε βάρος επιχειρηματία από την Λευκάδα, τον οποίο έπεισαν ότι μπορούσαν να του τριπλασιάσουν τα χρήματα με την μέθοδο του αποχρωματισμού.


ειμαστε γραφειο ιδιωτικων ερευνων με δραση σε ολη την Ελλαδα, γραφειο ντετεκτιβ στη Αθηνα και στο Μαρουσι, ανοιγουμε γραφεια και σε Κηφισια και Χαλανδρι.Ένα ολόκληρο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων είχαν στήσει δύο Καμερουνέζοι μέσα στο σπίτι τους στα Πατήσια. Οι ίδιοι είχαν συλληφθεί για «Νιγηριανή απάτη» σε βάρος ενός επιχειρηματία από την Λευκάδα, τον οποίο έπεισαν ότι μπορούσαν να του τριπλασιάσουν τα χρήματα με την μέθοδο του αποχρωματισμού και της παραχάραξης.

Έπειτα από παραγγελία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δυο δραστών στα Πατήσια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος επί των οποίων είχε εντυπωθεί η εικόνα χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, πλήθος μαύρων και λευκών χαρτιών σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων ως πρώτη ύλη για την κοπή χαρτονομισμάτων και δυο εκτυπωτές.

Επίσης, βρέθηκε μία συσκευή μέτρησης χρημάτων, μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, 7 κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος, ένας φάκελος στον οποίο υπήρχε λευκή άγνωστη ουσία, 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες, χειρουργικά γάντια, υλικά, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια, ένας κόφτης, δύο usb, 4 σύριγγες, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων και 400 ευρώ, με καλυμμένους τους αριθμούς σειράς.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δυο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη, προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία δήθεν θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί για αυτή την υπόθεση σε ξενοδοχείο της Πάτρας, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση και την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.774.600 ευρώ, αφού σκόπευαν να εξαπατήσουν και άλλα άτομα με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και να ρίξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, κρατούνται και θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Πατρών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Θοδωρής Παναγιωτίδης

03 Οκτωβρίου 2019


Ανέβηκε απο το Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετέκτιβ


0 views

© 2019 by I.P.I. International Private Investigators

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών, Ντετεκτιβ

info@ipi-detective.gr

Αγ.Κωνσταντινου 59-61 Μαρούσι 151 24

Γούναρη 78 Γλυφάδα 165 61

Ερμού 56 Αθήνα 105 63

Λεωφ. Κηφισίας 286 Κηφισία 145 63

www.ipi-group.gr

www.Ντετεκτιβ-Αθηνα.gr

Τα Γραφεία μας σε  Κηφισια, Μαρούσι, Αθήνα και Γλυφαδα

  • Facebook Clean

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

© 2019 by ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ .com | Private Investigators.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ με αριθμό αδείας 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο του πελάτη και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλάσει τις πληροφορίες που συλλέγει απο κάθε έρευνα. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, η μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες η πληροφορίες έρευνας με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτη μυστικότητα, και με επαγγελματικό και ηθικό τρόπο.